Seguidores

28 de abril de 2011

Història, instructiva, del folre d'una llibreta. Tutorial de Patchwork (II) 2a part

En aquesta entrada s'explica de manera gràfica i instructiva com fer el folre d'una llibreta.
Tècnica: aplicació amb fistó.
Visionar el vídeo, serà important i una manera molt gràfica d'entendre el procés de l'aplicació, tot i que jo faig servir friselina o "entretela" de dues cares i no la "termoadhesiva" (caldrà cercar-la).
AVÍS ABANS DE VISIONAR EL VÍDEO: No és que el patchwork estigui reservat només a políglotes, però s'entén força bé. Ja se sap que el llatí va tenir molts fills!


Consells per al folre en qüestió:
1. Fixar l'objectiu (per a qui va adreçat, o per quin motiu el fem). En aquest cas, per a una amiga el nom de la qual comença amb la lletra N.
2. Fer un projecte d'allò que volem i/o ens agrada: si el volem rígid, "entretela" d'una cara dins, i si el volem tovet, haurem de posar boata, triar les robes i els guarniments.
3. Preparar el material. En aquest cas: roba de fer farcells, roba de floretes, roba per a l'interior, patró de la lletra, paper vegetal rígid (per la plantilla del patró), friselina de dues cares (per a la inicial) i d'una cara (per a donar cos a l'interior), cinta al biaix, fils, retolador especial de roba, agulla, centímetre, tisores i didal.
4. Important:
- Prendre les mides de la llibreta i donar un marge a tot el voltant de la roba d'entre 1 i 1,5 cm per a les costures (dependrà si posem només friselina o boata respectivament)
- En cas que sigui important respectar la direccionalitat del patró, caldrà dibuixar la plantilla invertida sobre la roba (del revés). No és el nostre cas.
- Abans de planxar l'aplicació, és important plantejar-la.
- Quan cosim dues robes per girar-les després (el cas de les solapes), hem de plantejar "la cara maca d'una roba amb la cara maca de l'altra".
5. Posar carinyo i dedicació, i si no surt prou bé a la primera vegada, a la següent sortirà millor.

Properament: col·lecció de llibretes folrades
(Imatge: elpuestuflora.blogspot.com)