Seguidores

9 de abril de 2011

Patchwork (II)

A hores d'ara, la història del patchwork no pot deixar de passar pels amish (grup cultural i ètnic la majoria del qual viu a Pensilvània) tot i que hi ha un munt d'afeccionades i d'afeccionats (m'he assabentat que també hi ha homes engrescats en el tema) de tot el món que tenim el patchwork no com a forma de vida sinó com a hobby. 
 

El tema dels amish ha arribat al cinema. Pràcticament, els coneixem gràcies a la gran pantalla. I, en les pel·lícules apreciem la seva senzilla forma de vida. Viuen ancorats en el passat, com si el temps s'hagués deturat. De fet, no tenen rellotge. Defugen de les tecnologies, viuen aïllats del món exterior i defensen la pau.
El seu és un temps aturat en el segle XVIII. Rebutgen la roba actual, els cotxes, la televisió, el telèfon... Fins i tot, el gas i l'electricitat (fan servir llums de petroli). Formen una societat tancada amb uns costums força arrelats. Consideren que les manifestacions de la vida moderna posen en perill la seva forma de vida. Viuen en un món rural en el qual les dones han fet del patchwork una forma de guanyar-se la vida.
Hi ha una pel·lícula d'en Harrison Ford, "Único testigo", on el protagonista masculí (John) s'enamora d'una noia amish (Rachel) que, evidentment, també fa patchwork.

(Imatge 1: misaladecostura.blogspot.com)
(Imatge 2: ludy11,miscosturitas)